Relaxarea deplina – un beneficiu deplin al masajului de relaxare.

masaj de relaxare frunteUnul dintre beneficiile imediate ale masajului este sentimentul de relaxare deplină și calm. Aceasta se întîmplă datorită faptului că masajul de relaxare stimulează producerea de endorfină, substanța responsabilă pentru instalarea sentimentului de fericire. De asemenea, se reduc nivelurile hormonilor de stres ca adrenalina, cortizolul și norepinefrina. Cercetările indică faptul că nivelul crescut de hormoni de stres dezechilibrează sistemul imunitar. Unele dintre beneficiile masajului sunt și reducerea tensiunii musculare, o circulație îmbunătățită, stimularea sistemului limfatic, reducerea nivelului de hormoni de stres, mărirea mobilității și flexibilității încheieturilor, tonus al pielii bun, vindecarea rapidă a leziunilor la nivelul țesutului moale, acuitate mentală, reducerea anxietății și depresiei.

Masaj de relaxare

Terapia de masaj de relaxare acționează pentru a dispersa efectele secundare ale acțiunii mușchilor, efecte ce irită mușchii și terminațiile nervoase. Acizii lactic și carbonic se acumulează în mușchi la scurt timp după începerea unui program de exerciții. Acești acizi sunt deșeuri ce determină durerea și crampele ocazionale. Ei se formează cînd glicogenul din ficat și mușchi este ars pentru a produce energia din timpul exercițiului. În cele din urmă, acizii trebuie să fie reconvertiți în glicogen și restocați sau eliminați prin limfă și sistemul circulator. Durerile și oboseala persistă pîna ce procesul acesta de reconvertire sau excreție este încheiat.
Masajul poate ajuta eliminarea iritației cauzate de aceste deșeuri, mărind astfel rata refacerii musculare. Masajul, spunea Hipocrat, poate întări o articulație slăbită sau poate mobiliza o articulație înțepenită. Terapia prin masaj este o formă de terapie fără medicamente.

Stresul

Relația dintre stres și boală este un punct de interes pentru toți cei preocupați de menținerea sănătății. Stresul determină eliberarea de hormoni ce creează vasoconstricție și diminuarea circulației.

Afectată de stres, inima lucrează mai din greu, respirația devine mai rapidă și superficială, iar digestia se încetinește. Aproape toate procesele corporale degenerează. Studiile prihosomatice arată modul în care factorii de stres pot cauza migrene, hipertensiune, depresie, unele ulcere peptice etc. Cercetătorii au estimat că 80% din boli sunt legate de stres. Terapia calmantă și relaxantă prin masaj poate ajuta contracarând toate aceste efecte.

Masajul are un efect psihologic clar. Întrucât masajul de relaxare trezește simțul tactil, simțul primar al corpului, el aduce oamenii aici și acum, și ii indeparteaza de tensiunea generată de preocuparea constantă a minții cu probleme. De asemenea, detensionarea musculară poate conduce la eliberarea de emoții reprimate. Durerile de cap, insomnia, tulburarile digestive inclusiv constipația, artrita, astmul, sinuzita, precum și dureri minore sunt câteva din problemele care se ameliorează în urma terapiei prin masaj de relaxare.