Masaj cu pietre

Procedura de masaj cu pietre dintre cele mai noi metode de relaxare si infrumusetare este masajul geotermal. Este o procedura cu radacini in medicina amerindiana si chinezeasca, ce combina efectele masajului cu cele ale crioterapiei in puncte specifice, puncte cheie ale organismului.

Se poate folosi masajul cu roci vulcanice incalzite sau masaj cu pietre vulcanice reci, cea din urma varianta fiind mai putin folosita, fara a avea o mai mica importanta terapeutica.

Terapia de masaj cu pietre reci minimizeaza stresul si ajuta organismul sa se relaxeze. De cele mai multe ori, masajul cu pietre reci este utilizat pentru leziuni sportive, tumefactie si inflamatie. Impreuna cu impactul linistitor al atingerii umane, pietrele reci ajuta la calmarea organismului. Masajul cu pietre este o arta straveche, care este acum incepe sa dovedeasc calitatile terapeutice

Anumiti pacienti trebuie sa evite acest tip de masaj, si anume cei cu o boala de inima, cei care au pielea cu sensibilitate la temperaturi scazute sau care se inflameaza usor. Acestia ar trebui sa discute cu medicul lor inainte de a trece printr-un masaj cu pietre reci.

Temperatura maxima la care pot fi incalzite pietrele pentru masajul geotermal nu poate depasi 54°C.

Masajul cu pietre poate fi aplicat unei singure parti a trupului sau poate fi aplicat succesiv intregului organism. El poate vindeca leziuni cum sunt cele articulare, poate inlatura stresul, imbunatateste circulatia sau poate fi folosit in managementul durerii. Este eficient in tratarea insomniilor de cauza neorganica, artozelor, artritelor, sindroamelor dureroase miofaciale paravertebrale, tendinitelor, tulburarilor circulatorii periferice.