Scapa de celulita

Celulita consta intr-o infiltratie cu grasime si apa a straturilor superficiale si profunde ale pielii. Ea se localizeaza in diferite regiuni ale corpului: ceafa, solduri si abdomen, regiunea lombara, coapse.

Ne putem usor da seama de prezenta celulitei in aceste parti corporale daca formand pliul cutanat, apar la suprafata pielii niste placarde neregulate. Ele nu sunt altceva decat conglomerate de celule grase si surplus de apa. De multe ori, la apasarea pielii, celulita devine dureroasa, intocmai ca o inflamatie, desi ea nu este un proces inflamator. Celulita provocata de sedentarism nu necesita dieta alimentara ca cea din obezitate.

Miscarea ajuta la ameliorarea celulitei

Ea necesita in schimb masaj anticelulitic sau gimnastica sau miscarea sub diferite forme, foarte eficient fiind inotul. Se remarca faptul ca celulita apare si la persoanele tinere, nu numai la cele mature si varstnice. Pentru prevenirea si tratarea ei, este nevoie de multa perseverenta si ingrijire a corpului, prin metode diferite dintre care, de baza sunt masajul si automasajul. Celulita, ca si obezitatea, poate fi prevenita, iar daca s-a instalat, poate fi tratata pana la disparitie.

Pentru prevenire, se recomanda plimbarile in aer liber, gimnastica, inotul, reducerea ratiei alimentare, precum si tratarea unor eventuale tulburari endocrine, hepatobiliaresau intenstinale care favorizeaza adesea producerea celulitei.

Automasajul anticelulitic

In cazul in care celulita este deja prezenta, se intervine si mai complex. pe langa respectarea indicatiilor de mai sus, se recurge neaparat la masaj. Desigur, masajul poate fi inscris si intre masurile de prevenire a celulitei, dar in caz de formare a ei mai este o metoda obligatorie de tratament. Un masaj anticelulitic, fie ca ni-l face cineva, fie ca ni-l facem singuri (automasaj) trebuie aplicat dupa anumite reguli, altfel poate sa aiba efecte contrare.

Se poate masa numai regiunea sau regiunile cu celulita ori intreg corpul, insistand mai mult acolo unde s-a format si dezvoltat celulita.

 Masaj Anticelulitic – Beneficii:

• aduce un aflux sporit de sange in tesuturi, imbunatatind astfel hranirea acestora, stimuland nervii ce alimenteaza organele interne;
• influenteaza favorabil sistemul nervos: relaxeaza si calmeaza intregul organism;
• imbunatateste starea pielii tale;
• stimuleaza activitatea glandelor sebacee contribuind la refacerea mantalei acide a pielii;
• ajuta la dezagregarea produsilor patologici (fibrina,grasimi);
• invioreaza tonusul muscular, pielea mentinandu-si elasticitatea, si totodata impiedica formarea depozitelor de grasime din tesuturile pielii (hipoderm);
• are efect analgezic;
• intinde muschii si tesuturile, muschii se destind si emotiile reprimate dispar;
• stimuleaza circulatia sanguina si limfatica;
• asigura schimburile nutritive intre tesuturi, cu eliminare de deseuri metabolice.