Masaj facial cu ulei de susan

Post 31 of 65

Masaj facial cu ulei de susan

Beneficii pentru masaj facial cu ulei de susan

masaj-facialCel mai bun masaj facial include şi uleiul, pentru a produce o suprafaţă fină pentru ca terapeutul să nu tragă sau să întindă pielea. Uleiul de susan este unul din cele mai utilizate în masajul Ayurveda, sistemul tradiţional de vindecare indian şi acest ulei are beneficii speciale.

Website-ul Maharishi Ayurveda recomandă utilizarea uleiului obţinut din susan organic presat la rece pentru cele mai bune rezultate.

 

Beneficii Tridoshic

În tradiţia Ayurvedică uleiul de susan este privit ca fiind tridoshic, însemnând că are beneficii pentru toate trei doshas – vata, pitta şi kapha. Doshas sunt similare conceptului de forţe energetice şi sunt factori în reglementarea sănătăţii şi bolilor, conform Associated Bodywork and Massage Professionals.

Fiecare persoană are grade diferite pentru fiecare dosha, unii influenţaţi de una sau două şi alţii au o energie mai echilibrată. Uleiul de susan are un efect special asupra vata, dosha care de obicei necesită atenţie.

 

Shirodhara

Turnarea uleiului de susan încălzit pe frunte, infuzat cu ierburi, timp de câteva minute se numeşte Shirodhara, după cum explică Terra Rosa.

Această terapie de masaj facial este utilizată în mod tradiţional pentru calmarea nervilor; eliberarea emoţiilor; purificarea minţii; şi alinarea oboselii, anxietăţii, agitaţiei şi oboselii mentale.

Poate fi efectuat după masajul facial. Medicina Ayurveda consideră masajul Shirodhara un tratament psiho-spiritual important pentru atingerea unor niveluri înalte de conştiinţă.

 

Ulei accelerator

Uleiul de susan este benefic ca ulei accelerator, numit şi ulei de bază, pentru tehnica de masaj facial cu aromoterapie. Uleiurile esenţiale sunt foarte puternice şi aproape toate trebuie diluate cu un ulei accelerator înainte de a le aplica pe piele.

Fiecare ulei accelerator are un grup diferit de proprietăţi ce furnizează beneficii terapeutice specifice. Un masaj facial cu ulei de susan furnizează vitaminele A şi E antioxidante pentru pielea facială. Antioxidanţii protejează pielea de leziunile la nivelul celulelor ce pot fi cauzate de radicalii liberi.

Uleiul de susan furnizează de asemenea proteine pielii şi acţionează ca o cremă.

 

Beneficii suplimentare

Majoritatea oamenilor nu au reacţii adverse la uleiul de susan şi acesta este disponibil la o scară largă şi este relativ ieftin, după cum explică Associated Bodywork and Massage Professionals. Uleiul de susan este un ulei cu o consistenţă medie, aşadar curge cu uşurinţă din recipient la un nivel potrivit pentru masaj, inclusiv Shirodhara.

sursa: livestrong.com

Tags: , ,

This article was written by admin